Ekonomija     | 27.03.2019. 17:47 |

Nova vozila i mašine za sedam srednjobosanskih šumarija

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 27.marta (FENA) - Primopredaja novih vozila i radnih mašina za sedam šumarija Šumsko-privrednog društva „Srednjobosanske šume“ sa sjedištem u Donjem Vakufu, održana je danas u krugu bugojanske „Šumarije“.

Po riječima direktora toga društva Vildana Hajića, ovim je nastavljen proces modernizacije preduzeća, a vrijednost projekta kreće se oko 850.000 KM.    

 -Posebno bih izdvojio nabavku dva specijalna, moderna vatrogasna vozila koja su trenutno možda i najbolja vatrogasna vozila na području SBK-a. Osim za gašenje šumskih požara, služe za gašenje požara u naseljenim mjestima, i na raspolaganju su lokalnoj zajednici - naglasio je.

Najavio je provođenje sličnih aktivnosti i u narednom periodu, te izgradnju tri nove zgrade za potrebe srednjobosanskih šumarija.                                                                            

Uz članove Uprave i radnike ŠPD-a, svečanosti u krugu centralnog lagera „Šumarije“ u Bugojnu prisustvovao je i premijer SBK-a Tahir Lendo, koji je uručio ključeve novih vozila uposlenicima šumarija iz Jajca, Fojnice, Novog Travnika, Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Donjeg Vakufa i Bugojna.

Ove šumarije su bogatije za petnaest novih vozila i radnih mašina - šest kombi vozila, dva specijalna vatrogasna vozila, kamion "šticar" za prijevoz drveta, putničko vozilo "fiat", kombiniranu mašinu "skip", dva cjepača, kiper i traktor za prijevoz ogrijevnog drveta.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana