Servisne informacije

Oprez zbog poledice na putevima u višim predjelima

Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - U jutarnjim satima zbog nižih temperatura moguća je poledica na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

Tokom dana zbog povoljnih vremenskih uvjeta očekuje se povećan broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da poštuju saobraćajne propise. Upozorava se na sitnije odrone.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na toj dionici moguća su duža zadržavanja.

Zbog sanacionih radova jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na magistralnom putu M-2 u Neumu. Za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je GP Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

U dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J.Č.