Bosna i Hercegovina     | 29.03.2019. 11:41 |

Gornjovakufski vijećnici usvojili izvještaj o radu općinskog načelnika za 2018.

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 29. marta (FENA) - Izvještaj o radu načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seada Čauševića za 2018. i Plan rada za ovu godinu usvojeni su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

Prilikom glasanja o ovoj tački dnevnog reda, jedan vijećnik je bio suzdržan.

Podnoseći izvještaj o realiziranim aktivnostima, prvi čovjek Gornjeg Vakufa-Uskoplja je kazao da su proteklu godinu obilježili veliki infrastrukturni projekti u toj općini.

-Počeli smo rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, i asfaltirali oko sedam kilometara puteva, u što je utrošeno oko 500.000 KM. Urađena je regulacija korita rijeke Vrbas na dvije lokacije, u samom gradu i naselju Voljevac, i za tu namjenu izdvojeno 420.000 KM - naglasio je.

Izvršeno je, dodaje, čišćenje korita rijeke Vrbas na svim kritičnim mjestima, i postavljeno oko hiljadu novih LED sijalica na odgovarajuća rasvjetna mjesta.

Naveo je da će se s ovim aktivnostima nastaviti u 2019., kao i s asfaltiranjem puta Menik–Pridvorci, i izgradnjom trotoara prema Dražev Docu iz pravca Pajić Polja.

-Prvu fazu rekonstrukcije ulica u užem dijelu grada, koja je naš glavni projekt, pratit ćemo izgradnjom trotoara i rasvjetom, gdje iduće sedmice očekujemo potpisivanje ugovora vrijednog preko 650.000 KM - naglasio je.

Također, u planu je nastavak projekta izgradnje trotora prema Trnovači, i raskrsnice prema Vrsima i Mašinskom parku, kao i završetak regulacije Vrbasa u urbanom dijelu grada.

-Potpisali smo ugovor vrijedan 400.000 KM za asfaltiranje puteva u dužini od 5,1 km, a s iznosom od 100.000 KM bit će nastavljeno i asfaltiranje puta prema Ski-centru "Raduša“ - kazao je.

Na sjednici su usvojeni i izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća, čiji je osnivač Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, kao i izvještaj o izvršenju općinskog budžeta za prošlu godinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo