Bosna i Hercegovina     | 29.03.2019. 12:32 |

Predložen pritvor za osobu koja se sumnjiči za krijumčarenje narkotika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog V. A. (1981.).    

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni, za kojim je bila raspisana policijska potraga, lišen je slobode jučer, a lišenje slobode izvršili su policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta u kojem je početkom ove godine, na Graničnom prijelazu 'Gradiška', zaplijenjena kamionska pošiljka opojne droge marihuana-skank u količini od oko 666 kilograma, što je jedna od najvećih zaplijena opojne droge u ovoj godini.

U okviru predmeta ranije su lišena slobode trojica osumnjičenih, tako da su sa jučerašnjim lišenjem slobode lišene ukupno četiri osumnjičene osobe.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Određen pritvor za Djedovića i Malkića iz Tuzle zbog pljački kladionica

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

U nastavku akcije 'Kodeks' izvršeni pretresi više objekata

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!