Bosna i Hercegovina     | 29.03.2019. 13:20 |

General Dorfer informiran o aktuelnoj situaciji u Bihaću

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 29. marta (FENA) - Komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajor Martin Dorfer posjetio je danas Grad Bihać.

Druga posjeta Bihaću u nešto više od šest mjeseci bila je prilika da se general Dorfer upozna s aktuelnom situacijom u Bihaću u svjetlu migrantske krize.

Gradonačelnik Fazlić osvrnuo se na dešavanja u Bihaću u proteklih šest mjesci, istaknuvši da građani Bihaća, te lokalne i kantonalne vlasti još čekaju konkretnu pomoć nadležnih državnih institucija.

- Komandanta EUFOR-a interesuje stanje u našem gradu i ja sam ga uime Grada Bihaća i građana zamolio da svojim autoritetom pomogne Bihaću i izvrši pritisak na državne organe. Upozorio sam ga da se Bihać ne može više  nositi s ovom krizom i da ne želimo da migranti dolaze u naš grad, a da oni koji su sad tu moraju biti izmješteni van urbanih sredina. Također, upoznao sam ga s našim ograničenim resursima, a pogotovo naše policije, koja se mora i treba ojačati u materijalnom i svakom drugom smislu - istakao je  Fazlić.

Naglasio je da problem migracija opterećuje normalan život grada i njegovih građana i da je krajnje vrijeme za reakciju državnih institucija, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Fazlića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom