Ekonomija     | 29.03.2019. 14:42 |

PKFBiH - Što prije uraditi kriterij za raspodjelu sirovine drvoprerađivačima

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO,  29. marta  (FENA) - Na sastanku Odbora Grupacije šumarstva i drvne industrije Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH), koji je održan u kompaniji Secom Visoko, zaključeno je da je potrebno što prije uraditi kriterij za raspodjelu sirovine drvoprerađivačima.

Članovi Odbora bili su saglasni da najveći problem predstavlja raspodjela sirovine drvoprerađivačima s obzirom na to da su kapaciteti za preradu tri puta veći od etata bukve koja se može sjeći.

Istaknuto je da je potrebno podržati i ojačati rad Komore kao institucije koja je važna karika u predstavljanju sektora kod izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima i traženju rješenja za poboljšanje i olakšanje rada šumarstva i drvne industrije, kao sektora od strateškog značaja.  

Šemsa Alimanović iz Privredne komore Federacije BiH je govoreći o kompaniji Secom Visoko istakla da ova fabrika spada među 'top 5' u Federaciji BiH što se tiče prozvodnje namještaja od masivnog drveta, a koja se dokazala i kao društveno odgovorna kompanija. Pogoni u kojima se odvija proizvodnja su tehnološki na visokom nivou uz primjenu standarda koji garantuju izradu proizvoda visokog kvaliteta koji su našli svoj put na tržište EU.

Na sastanku je usvojen je Izvještaj o radu Grupacije za 2018. godinu, kao i  Plan rada Grupacije za 2019. godinu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Međunarodna konferencija „KUPRES – Modernizacija šumarstva u BIH“

Privredna komora FBiH - Projekt za dobijanje žigova 'BH kvaliteta' i 'Izvorno domaće'

Mališević: Globalna nestabilnost se prelila i na BiH i usporila rast ekonomije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom