Sport     | 30.03.2019. 09:33 |

Ovog vikenda na Otoci 18. međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva na Olimpijskom bazenu Otoka danas i sutra održat će se 18. međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2019".

Miting je certifikovan od Svjetske plivačke asocijacije - FINA za postizanje normi za svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu 2019.

Oba dana takmičenja počinju od 10.00, a završavaju u 20.00 sati.  

Organizator Mitinga je Plivački klub Bosna, dok je ulogu suorganizatora preuzelo JP Olimpijski bazen Otoka d.o.o. Sarajevo.

Pokrovitelj takmičenja je Gradska uprava Grada Sarajeva.

Miting "Sarajevu s ljubavlju 2019"." predstavlja dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja koja se pored Sarajeva još održavaju u Banjoj Luci i  Beogradu. 

Prvi plivački miting u nizu je "Sarajevu s ljubavlju", drugi je "11. april Grand Prix" u Beogradu u organizaciji PK "11. april" , treći i posljednji će biti organiziran u Banjoj Luci pod nazivom  "22. april" a u organizaciji istoimenog plivačkog kluba.

Zbog navedenog takmičenja, olimpijski (veliki) i rekreacioni (mali) bazen neće raditi za rekreativne korisnike u subotu i nedjelju, dok će teretana i sauna raditi bez izmjena u radnom vremenu. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Barlov oborio rekord na EP-u

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta