Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 30.03.2019. 17:54 |

Tuzla City i Sloboda na Tušnju podijelili bodove

FENA

TUZLA, 39. marta (FENA) – U okviru 24. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su danas nogometaši Tuzla Cityja i Slobode podijelili bodove odigravši 1:1 (1:1).

Sadržajno prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja, trke i borbenosti, te dva gola.

Najprije je u 18. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane Samira Efendića, Nermin Crnkić „škaricama“ doveo domaći tim u vodstvo. Lopta je ušla u mrežu uz lijevu stativu povratnika na golu Slobode, Azira Muminovića - 1:0.

Sloboda je izjednačila u 36. minuti, nakon snažnog šuta Muharema Čivića sa oko 18 metara. Golman Adis Nurković  loptu je odbio uvis, ali je ona pogodila gredu i odbila se do Saida Husejinovića. Napadač gostiju iskoristio je lošu reakciju odbrane Tuzla Cityja, snažno šutiravši iskosa, a lopta je „sjela“ pod gredu za 1:1.

U finišu prvog poluvremena mogli su izabranici Zlatana Nalića do drugog pogotka, ali su udarci Husejinovića u 44. i Edisa Smajića u 45. minuti završili pored stative.

Osim borbenosti, u drugom poluvremenu susret nije ponudio previše uzbuđenja. Šansu za vodstvo Slobode u 52. minuti nije iskoristio Husejinović, jer je na nekoliko metara od gola loptu prije strijelca „crveno-crnih“ zaustavio Nurković.

Iako su obje ekipe pokušavale doći do gola za pobjedu, mreže se do kraja nisu zatresle, a Tuzla City ni u petom službenom susretu nije uspio ostvariti pobjedu protiv Slobode.

Sloboda je nakon ovog kola saldo povećala na 31., a Tuzla City na 25. bodova.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili Široki Brijeg

Slavko Petrović nije više trener FK Tuzla City

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta