Sport     | 31.03.2019. 10:20 |

ASBiH: Danas u Makarskoj počinje kamp "Zajedno do atletske izvrsnosti"

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 31. marta (FENA) - Atletski savez Bosne i Hercegovine, u saradnji s Atletskim savezom Hrvatske, organizator je sedmodnevnog kampa "Zajedno do atletske izvrsnosti" koji danas počinje u Makarskoj.

Vođa kampa je selektor bh. muške selekcije Elvir Krehmić, a održavanje ovakvog kampa podržala je Evropska atletska federacija (EAA).

- Tokom kampa naši i hrvatski treneri te još trojica trenera iz Slovenije održat će predavanja na kojima će prezentirati način rada po pojedinim disciplinama. Sve to ćemo i prezentirati na terenu, zbog čega smo, uz iskusne atletičare, dali priliku da sudjeluju i naši mlađi atletičari - najavljuje Krehmić, koji dodaje kako će na kampu sudjelovati sedam atletičara iz Hrvatske i te 16 iz BiH.

Dolazak su najavili svi najpoznatiji bh. atletičari, među kojima i Amel Tuka i Hamza Alić, dok će izostati rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić, koji se nalazi na priprema u SAD-u te Mesud Pezer, koji ima privatnih obaveza.

- Pezer će, vjerovatno, ipak doći na dan-dva. Danas se okupljamo, a već sutra počinjemo s radnim dijelom kampa - kaže Krehmić.

Učesnici kampa iz ASBiH bit će: Hamza Alić, Kemal Mešić, Mediha Salkić, Nermin Štitkovac, Ajla Bašić, Amel Tuka, Abedin Mujezinović, Maid Redžić, Jelena Gajić, Sedin Heco, Faris Ibrahimpašić, Rusmir Malkočević, Almina Rašić, Maid Redžić, Hajrudin Vejzović i Gorana Tešanović, koja će biti i u ulozi predavača.

Predavač će biti i predsjednik ASBiH Goran Bošnjak, zatim Halim Jašarević, Vladimir Jakovljević, Vahida Kozić, Ilija Ristić, Branko Škof i Stanko Štuhec.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Kenijska atletičarka Peres Jepchirchir postavila novi svjetski rekord u maratonu 

Coe uznemirio olimpijski pokret novčanim nagradama na OI za atletičare

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu