FENA biznis     | 01.04.2019. 12:42 |

Delegacija Crne Gore u posjeti Udruženju privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj

FENA Saopćenje

Dana 29.03.2019. godine, u okviru posjete delegacije Crne Gore Udruženju privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, upriličen je zajednički sastanak u prostorijama kompanije Hifa oil d.o.o. Tešanj.

Delegaciju Crne Gore činili su Ambasador Crne Gore u BiH, NJ.E. Milan Lakić, Predsjednik Privredne komore Crne Gore, gospodin Vlastimir Golubović, Predsjednik Skupštine  Privredne komore Crne Gore, gospodin Vojo Banović i Šef Kabineta Predsjednika Privredne komore Crne Gore, gospodin Miljan Šestović.

U izjavama za medije, Predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, gospodin Senad Brka, istakao je da je primarni cilj ovog sastanka privredno povezivanje Crne Gore i Bosne i Hercegovine,  odnosno Crne Gore i naše općine.

”Crna Gora će učestvovati na ovogodišnjem, 15.međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2019, a već iduće godine Crna Gora bi trebala biti zemlja pokrovitelj Sajma ”  – istakao je Predsjednik UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore, gospodin Vlastimir Golubović, pojašnjava da se danas realizuje jedan dogovor koji je postignut u decembru 2018.godine, te ističe:

”Tu smo da razgovaramo o unapređenju i uspostavljanju ekonomske saradnje. Ekonomska saradnja već postoji i mnoge naše kompanije već sarađuju, a mi ćemo nastojati da poslije ovog sastanka napravimo dogovore da nju unaprijedimo i ojačamo.”

Ambasador Crne Gore u BiH, Nj.E. Milan Lakić, ističe da su današnja posjeta i razgovori koje će imati  nastavak višemjesečne saradnje. Po njegovom mišljenju, ako bi se moglo reći da je u BiH došla Evropa, onda se zasigurno može reći da je došla u Tešanj.

”Mislim da ima dosta oblasti u kojima se može razvijati saradnja među partnerima Tešnja i Crne Gore, te za početak je dobro što je jedna od najvećih kompanija iz Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Tešnju, Hifa Oil d.o.o. prije dvadesetak dana otvorila jedan svoj objekat u Crnoj Gori. Prema mojim informacijama, već dobro funkcionišu. Smatram da će to biti samo jedna, prva ulaznica biznisu iz Tešnja u Crnu Goru, i vjerujem da će se tu potpomagati sve oblasti ” – istakao je za medije Ambasador Crne Gore u našoj zemlji.

 

Kontakt informacije:

STRUČNA SLUŽBA UDRUŽENJA

Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj

ulica Nesuha Mešića bb, 74260 Tešanj

tel/fax:      +387 32 655 760

mob:         +387 61 361 332

e-mail:      udruzenje@biznistesanj.ba

web:         www.biznistesanj.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije