Regija     | 04.04.2019. 14:53 |

Hrvatska:Tisuće ilegalnih migranata ugrožavaju lokalno stanovništvo

FENA Agencije

ZAGREB, 4. travnja (FENA) - Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović i Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista u četvrtak su upozorili na eskalaciju ilegalnih ulazaka migranata u Hrvatsku, kojih trenutačno, kako tvrde, ima na tisuće i ugrožavaju lokalno stanovništvo.

Na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdili su kako u Hrvatskoj trenutačno ima na tisuće ilegalnih migranata s kojima se hrvatska policija više ne može nositi jer je potkapacitirana, prenosi Hina.

Upozorili su na ponašanje 'ilegalaca' prema lokalnom stanovništvu i upozoravaju da su 'najugroženije' Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija, ali i velikim dijelom i Ličko-senjska i Zadarska županija.

-U Hrvatskoj su ugrožene nacionalna i osobna sigurnost. Policija ne obavlja svoju dužnost jer ilegalne migracije trenutačno nadilaze njihove ljudske potencijale. Dok je jesenas postojala jedna trasa kojom su migranti iz BiH probijali našu granicu, danas bilježimo enormno povećanje prodora migranata, a posljedica je direktno ugrožavanje ljudi i imovine, a policija i Vlada šute o tome- kazao je Sačić.

Zekanović je ustvrdio da je u Glini bilo nekoliko napada na lokalno stanovništvo.

-Tridesetak migranata pokušalo je ući na privatni posjed gdje je čovjek, nastojeći braniti obitelj i sebe, u panici uzeo neko drvo kraj sebe i udario jednog od migranata -rekao je.

Nadovezao se Sačić kazavši da je taj čovjek koji je posegnuo za 'institutom nužne obrane', na kraju zaradio prijavu, umjesto da ga je policija štitila od ilegalnih migranata.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Puhovski: U srijedu navečer ni približno se neće znati konačni rezultat

Od ponoći u Hrvatskoj na snazi izborna šutnja

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'