Regija     | 04.04.2019. 20:04 |

Slovenska policija bilježi novu seriju ilegalnih ulazaka migranata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 4. travnja  (FENA) - Slovenska policija u zadnja dva dana bilježi seriju nezakonitih ulazaka stranih migranata preko hrvatsko-slovenske granice, najviše na području Kopra, gdje je od srijede do četvrtka privedeno njih 34.

Osim toga, još 12 migranata zatečeno je i privedeno na poručju kontrole policijske uprave Novo Mesto, a 6 na području djelovanja ljubljanske policije, objavila je Slovenska tiskovna agencija (STA).

Policajci iz Ilirske Bistrice, zatekli su 25 migranata, a policajci iz koparske policijske postaje 6 migranata, dok su trojica otkrivena na području Kozine. Sedmoro od njih izrazilo je želju da u Sloveniji dobiju status međunarodne zaštite, dok će ostali biti vraćeni nakon što se zaključe za to predviđeni postupci, naveli su u koparskoj policijskoj upravi.

Uz to, na području naselja Sviščak u srijedu navečer policija je zaustavila kombi ljubljanskih registarskih oznaka koje je vozio 28-godišnji državljanin Albanije, a u vozilu 14 ilegalnih migranata, Eritrejce i jednog državljanina Afganistana.

Svi ilegalni migranti bit će nakon postupka vraćeni u Hrvatsku, dok će se protiv vozača podići kaznena prijava i ispitat će ga istražni sudac, objavila je slovenska policija.

Policija iz jugozapadnog dijela Slovenije objavila je pak da je u zadnja 24 sata otkrila i privela 12 stranaca koji su nezakonito prešli državnu granicu. Radi se o 9 državljana Maroka, te po jednom Iračaninu i Alžircu, a postupci s njima još nisu zaključeni.

Slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar izjavio je u ožujku u parlamentu da je priljev ilegalnih migranata koje privodi policija u prvom dijelu ove godine višestruko veći nego lani, prenosi Hina.

Do druge polovice ožujka ove godine u Sloveniji je zatečeno više od 1300 ilegalnih migranata, dok ih je lani u tom razdoblju bilo samo 600. Među razlozima za tako velik porast navode se i vremenske prilike, odnosno blaga zima koja, za razliku od prošle, pogoduje takvim ilegalnim aktivnostima.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo