Bosna i Hercegovina     | 05.04.2019. 11:10 |

Video natječaj 'Izloženost mladih nekontroliranom reklamiranju alkohola'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 5. travnja (FENA) - Centar za edukaciju mladih (CEM) u Travniku uputio je poziv mladima u BiH da kreiraju kratke videoklipove o temi "Izloženost djece i mladih nekontroliranom reklamiranju alkohola u BiH".

Glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik naveo je kako je cilj video natječaja podizanje svijesti bh. javnosti o problemu izloženosti djece i mladih promociji alkohola, putem društvenih mreža, tradicionalnih medija, billboarda, oglasnih ploča te vozila javnog gradskog prijevoza.

Iz CEM-a ističu da videoklip može biti dokumentarni, informativni ili animirani, a bitno je da ukazuje na neetičke trikove marketinga čija posebna ciljna grupa su djeca i mladi.

Prijaviti se mogu mladi, u dobi od 18 do 30 godina, a tri najbolja videoklipa bit će nagrađena novčanim nagradama u iznosu od 500, 300 i 200 maraka.

Video natječaja otvoren je do 31. svibnja, a sve dokumente vezane za uvjete natječaja moguće je pronaći na linku https://bit.ly/2VnTWmn.

Kontinuirano ukazujući na gorući problem dostupnosti alkohola djeci i mladima u BiH CEM šest godina provodi i kampanju 18+.

"Utvrđeno je višestruko kršenje zakona, budući da društvena zajednica izloženost djece i mladih alkoholu kroz njegovu laku dostupnost, niske cijene i nekontroliranu promociju, i dalje ne doživljava ozbiljno", priopćili su iz CEM-a.

U suradnji s Policijskom stanicom Travnik, članovi CEM-a ovih su dana još jednom informirali trgovačke i ugostiteljske objekte u Travniku o važnosti poštivanja zakona koji zabranjuju prodaju alkohola maloljetnicima, kao i dužnosti cijele zajednice da zaštiti djecu i mlade od izloženosti alkoholu.

"Budući da sam čin prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama u najvećoj mjeri ovisi od osobe koja je u direktnom kontaktu s njima, pored zakonske, trgovce smo pozvali i na moralnu odgovornost prema zdravlju djece i mladih", poručili su iz CEM-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Belgijsko zdravstveno vijeće: Svaka konzumacija alkohola povećava rizik od ozbiljnih bolesti

Hrvatska u prvih pet zemalja Europe po svakodnevnoj konzumaciji alkohola

Međunarodni dan žena prava prilika za promicanje stvarne ravnopravnosti žena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo