Stranačke aktivnosti     | 05.04.2019. 11:24 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Nikakvi pritisici neće promijeniti većinski demokratski stav najveće opozicione partije u Bosni i Hercegovini

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine se u potpunosti ograđuje od još jednog anonimnog pisma navodnog dijela članstva iz Tuzlanskog kantona koje, očito, želi ponovo unijeti nemir i sukobe unutar naše partije.

Ovim putem želimo naznačiti da se radi o klasičnoj podvali, odnosno falsifikatu, te da se ne radi o zvaničnom saopštenju SDP BiH, kako je zlonamjerno prenio portal Slobodna Bosna.

Ne bi bilo čudno da su autori ovog pisma instruirani iz kuhinje SDA i njihovih satelita. SDA savjetujemo da se fokusira na formiranje vlasti, jer sa svojim dugogodišnjim partnerima Dodikom i Čovićem odavno za to imaju većinu na svim nivoima i građani više ne smiju biti taoci njihove politike.

Interesantno je da su u posljednje vrijeme intenzivirana anonimna pisma razne tematike koja se bave stanjem u SDP-u, što se također direktno može dovesti i u vezu za predstojećim unutarpartijskim izborima za predsjednika SDP BiH.

Kao što smo više puta do sada navodili, SDP BiH je velika partija, u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje, pa čak i kad je ono u suprotnosti sa zvaničnim stavovima partije. Međutim, očito je da iza ovakvkih zlonamjernih pisama stoje pokušaji destrukcije i podjela unutar partije, a sve kako bi se unio nemir među naše članstvo.

Članovi SDP-a i šira javnost sada znaju pravu pozadinu anonimnih pisama i zato javno najavljujemo da će svako buduće anonimno pismo biti jasno tretirano kao lažno predstavljanje.

Napominjemo da SDP stoji iza odluka koje su donijeli organi partije i da se bilo kakve odluke nisu, niti će se ikada donositi, mimo partijskih organa. Nikakvi pritisici neće promijeniti većinski demokratski stav najveće opozicione partije u Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom