Bosna i Hercegovina     | 05.04.2019. 12:11 |

Potpisan Memorandum o saradnji VMBiH i Vlade Bugarske

FENA Saopćenje

TREBINJE/SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasadorica Republike Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova – Karabascheva potpisali su danas u Trebinju Memorandum o suradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske      u oblasti evropskih integracija.

Potpisivanjem tog memoranduma okvirno se definiraju uvjeti, načini i metode saradnje dviju država u oblasti evropskih integracija u cilju uspješne pripreme Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Memorandumom se predviđa saradnja kroz: održavanje redovnih konsultacija u vezi s pristupanjem BiH EU, usklađivanje zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom EU, jačanje institucionalnih mehanizama BiH za koordinaciju u području evropskih integracija, razvoj administrativnih kapaciteta državnih službenika odgovornih za evropska pitanja u Bosni i Hercegovini, saradnju na razvoju twinning i drugih projekata kako bi se jačali kapaciteti neophodni za evropsku integraciju Bosne i Hercegovine.

Memorandum je potpisan uoči održavanja sastanka Crnatka s ambasadorima Evropske unije akreditiranim u BiH koji se održava danas u Trebinju, saopćeno je iz MVP-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Crnadak: Najveći izdajnik RS-a i srpskog naroda je Milorad Dodik

Crnadak -Prijetnje sankcijama Njemačkoj i druge nabuloze ugrožavaju investicije

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana