Bosna i Hercegovina     | 05.04.2019. 20:47 |

U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije 'Bosna'

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Svečanost obilježavanja 27. godišnjice formiranja Specijalne jedinice MUP-a RBiH Odred policije "Bosna" upriličen je večeras u Domu policije, a uz pomoć umjetnika i u režiji Dine Mustafića izveden je i prigodan performans.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Omer Osmanović u izjavi novinarima prisjetio se hrabrih ljudi Odreda "Bosna" te istaknuo da je i večerašnji događaj prilika da se oda dužno poštovanje posebno za 81 poginulog suborca među kojima je i jedna žena.

I predsjednik Udruženja veterana Odreda policije "Bosna" KS Aidin Smailbegović prisjetio se 'teških vremena, boli i tuge, ali vremena ponosa i prkosa'.   

- Sad nakon 27 godina sretan sam i ponosan što sam bio član jedne od najboljih jedinica Bosne i Hercegovine koja je bila ohrabrenje i nada našim sugrađanima i koja se uspješno suprostavila mnogostruko opremljenijoj agresorskoj vojsci - istaknuo je.  

Na svečanosti u Domu policije sin poginulog specijalca Rašida Buće zahvalio je za brigu o njemu i njegovoj majci koju su sve ove godine iskazivali suborci njegovog oca. Kad mu je 1992. godine poginuo otac bio je mali, sjeća ga se kao kroz maglu. Poručuje da će se truditi da bude odan i pošten, baš kao što je to i njegov otac bio.    

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života, veterani, njihove porodice i prijatelji. Ranije danas delegacija je posjetila groblja i mezarja 81 poginulog saborca među kojima je i jedna žena.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana