FENA.BIZ

Zamil Group Holding Company najavila učešće na Sarajevo Busines Forumu 2019.

Saopćenje, Foto/BBI

Globalna investicijska kompanija Zamil Group Holding Company najavila učešće na Sarajevo Busines Forumu 2019. 

Abdul Rahman Al Zamil, prvi čovjek Al Zamil Group Holding Company i  bivši  predsjednik  Privredne komore Saudijske Arabije, najavio je svoj dolazak na deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum 2019, koji se provodi u organizaciji BBI Banke a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao jedna od vodećih globalnih investicijskih kompanija, Zamil Group Holding je prepoznala privredni potencijal Bosne i Hercegovine, te iskazala svoj interes da proširi svoje poslovanje na ovim prostorima.

Ova kompanija ima izuzetno širok spektar poslovanja u mnogim sektorima, te zapošljava preko 21.000 radnika u preko 60 zemalja svijeta.  Pored razvoja novih tehnologija za klima uređaje, posluje između ostalog i u sektoru proizvodnje plastike, metala i boja, a glavni fokus joj je usmjeren na građevinarstvo i industrijsko investiranje.

Kao pionir u mnogim poslovnim poduhvatima i jedan od lidera privredne zajednice u Kraljevini Saudijske Arabije, Zamil Group Holding Company već 90 godina bilježi izuzetne rezultate, te je uvijek u potražnji za novim poslovnim prilikama.

Neki od najznačajnijih klijenata Zamil Group Holdinga su Siemens, Hyundai Engineering & Construction, Aluminium Bahrain Co. (ALBA) i Mitsubishi Heavy Industry Ltd.

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će se održati u Sarajevu od 17. do 19. aprila će pored Zamil Group Holdinga ugostiti i veliki broj drugih stranih i domaćih investitora, te pruža jedinstvenu priliku domaćim privrednicima da predstave svoje poslovne projekte. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.