Bosna i Hercegovina     | 08.04.2019. 10:17 |

Za tri mjeseca 61 napad na policajce na banjalučkom području

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 8.aprila (FENA) - Mladić iz Srebrenice, inicijala N.J., uhapšen je u Banjoj Luci, nakon što je nožem napao policajce prilikom pokušaja da ga legitimišu.

Nezvanično slobode je lišen 23-gdišnji Nikola Jakovljević, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Policajcima, koji su ga 5. aprila, pokušali legitimisati prvo je izjavilo da nema dokumenta, te je zatim izvadilo nož i krenulo prema jednom od njih, koji ga je savladao i lišio slobode.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.J. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

-Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom tri mjeseca 2019. godine, ukupno je evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja služenih osoba u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i da su oni svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve s ciljem zaštite građana i njihove imovine - navode iz policije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu