Ekonomija     | 08.04.2019. 10:19 |

Stručni tim za javno-privatno partnerstvo iz Hrvatske dolazi u posjetu ZDK-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Tim stručnjaka za javno-privatno partnerstvo Agencije za investicije i konkurentnost Hrvatske boravit će od 23. do 26. aprila u Zeničko-dobojskom kantonu, u okviru ekspertne misije za procjenu pravnog okvira javno-privatnog partnerstva za provedbu investicija u javnom sektoru ZDK-a.

Posjeta će biti realizirana u sklopu TAIEX programa Evropske unije za tehničku podršku i razmjenu informacija namijenjenog novim članicama, te zemljama u procesu pristupanja EU u oblastima preuzimanja evropskog zakonodavstva i njegovog provođenja u domaći pravni sistem, najavljeno je iz Pres-službe ZDK.

Ministar privrede ZDK Zlatko Jelić rekao je da će dvočlani stručni tim iz Hrvatske održati sastanke s predstavnicima ministarstava finansija, zdravstva i prostornog uređenja, a planiran je okrugli sto za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, kao i susret s privrednicima.

Zeničko-dobojski kanton je 2017. donio novi zakonski okvir iz oblasti JPP-a. Katalog potencijalnih JPP projekata u ovom kantonu za period od 2018. do 2020. sadrži 54 projekata ukupne procijenjene vrijednosti oko 350 miliona KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo