Najave     | 08.04.2019. 11:48 |

Na srednjovjekovnom sajmu 'Stolačka tarča' više od 15 viteških skupina

FENA Saopćenje

STOLAC, 8. travnja (FENA) - Srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" održat će se 10. i 11. svibnja na starom gradu Vidoškom iznad Stoca, u organizaciji Javne ustanove Radimlja i Općine Stolac.

"Očekuje se da će prva manifestacija ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini nadmašiti lanjsku te privući veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac. Manifestacija će i ove godine imati međunarodni karakter i očekuje se preko 15 viteških skupina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovačke, i po prvi put i skupine iz Rumunjske", navode organizatori.

Program će trajati dva dana, petak i subotu popodne, a najavljen je i bogat program kako za mlađe, tako i za one zrelije.

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta grada, u petak, 10. svibnja u 16 sati označit će početak manifestacije dok će svečano otvorenje Stolačke tarče biti na Starom gradu u 16.30 sati.

Nastup mađarskog ansambla Holloenek Hungarica predviđen je u 17.10 sati. U 17.30 sati predstavit će se slovačka povijesna postrojba Ursus, dok u 17.50 započinje predstava "Red ružice grada".

Od 18 sati održat će se srednjovjekovna likovna radionica, radionica plesa za djecu, radionica streličarstva, kao i radionica keramike.

Vitezovi vranski predstavit će se od 19 sati, nakon čega će Mušketiri i haramije demonstrirati rukovanje vatrenim oružjem.

Dubrovački trombunjeri predstavit će pucanje iz vatrenog oružja u 19.30 sati, a vrhunac programa u petak bit će uprizorenje obrane hercegova grada od 20 sati, nakon čega slijedi vatreni show i DJ program.

U subotu u 17 sati započinje program nastupom Holloenek Hungarice, zatim slijedi suđenje zatvorenicima, a u velikoj kuli za posjetitelje bit će otvorena tamnica.

Za one koji su propustili u petak, na repertoaru će od 17.30 sati nastupati Ursus te predstava "Red ružice grada" i "Makovi lakrdijaši".

Program za djecu počinje od 18 sati srednjovjekovnom likovnom radionicom, radionicom plesa, streličarstva i keramike.

Vitezovi vranski, Mušketiri i haramije, kao i Dubrovački trombunjeri predstavit će se i u subotu, a od 20 sati nastavlja se bitka za Vidoški grad, vatreni show u 21 sati te nastup DJ-a od 21.30 sati.

Cilj "Stolačke tarče" je oživljavanje stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana