Regija     | 08.04.2019. 15:46 |

Hrvatska policija za vikend zabilježila gotovo 5 tisuća prekršaja u prometu

FENA Agencije

ZAGREB, 8. travnja (FENA) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske izvijestilo je u ponedjeljak da je policija ovog vikenda utvrdila gotovo 5000 prekršaja na hrvatskim prometnicama, pri čemu se po rekordima ističe Brodsko-posavska županija gdje je zabilježeno najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja te je izmjerena i najveća koncentracija alkohola u krvi vozača.

U sklopu akcije pojačanog nadzora prometa, policija je ovoga vikenda od 5. do 7. travnja nastavila s aktivnostima za sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu. Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, priopćili su iz MUP-a, zabilježeno je tako 4944 prekršaja u prometu, a više od polovice njih, 2474 prekršaja odnosila su se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja.

Najveća prekoračena brzina izmjerena je na području Policijske uprave Brodsko-posavske, 252 kilometara na sat, a u istoj je županiji izmjerena najveća koncetracija alkohola u krvi od 2,9 promila, prenosi Hina.

Također, policija je zabilježila 368 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 479 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 190 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, dodaju iz MUP-a.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Na Banjalučkoj berzi promet 204.221,23 KM

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'