Svijet     | 08.04.2019. 21:14 |

Palestinci stupili u štrajk glađu u izraelskim zatvorima

FENA Internet

RAMALLAH, 8. aprila (FENA) - Gotovo 150 palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima u znak protesta na kršenja njihovih prava, stupilo je u štrajk glađu.

Delegacija palestinskih zatvorenika pri Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji saopćila je kako su pregovori koje su Uprava izraelskim zatvorima i predstavnici palestinskih zatvorenika vodili u zatvoru Rimon u protekla dva dana, bili neuspješni, javlja agencija Anadolija (AA). 

U saopćenju se navodi kako je gotovo 150 zatvorenika u zatvorima Ktziot i Rimon stupilo u štrajk glađu do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Ističe se kako bi stavovi Uprave izraelskim zatvorima da ne popusti pred zahtjevima zatvorenika moglo u narednom periodu dovesti do štrajkova i u drugim zatvorima.

Dodaje se kako Uprava nije odgovorila na zahtjeve zatvorenika o, između ostalog, uklanjanju uređanja za blokiranje signala, dopuštanje posjete porodica zatvorenicima u Gazi, ali i okončanju medicinskog nemara.

Predsjednik Udruženja palestinskih zatvorenika Kadura Faris za AA potvrdio je da su palestinski zatvorenici stupili u štrajk do ispunjenja zahtjeva.

Dodao je kako palestinski zatvorenici očekuju da Uprava izraelskim zatvorima ispuni data obećanja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo