Bosna i Hercegovina     | 10.04.2019. 16:33 |

Počela druga današnja sjednica Zastupničkog doma FBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Nakon tematske sjednice o rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta u Federaciji Bosne i Hercegovine, popodne je počela još jedna sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, druga redovna u aktuelnom mandatu.

Osim Prijedloga zakona o zaštiti okoliša, u predloženom dnevnom redu su dvije odluke o prihvatanju zaduženja po ugovorima o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj. Prva odluka odnosi se na realizaciju Projekta poboljšanja energetske efikasnosti u Kantonalnoj bonici u Zenici, a druga na realizaciju Projekta Koridor 5-C - Dio 3.

Među ostalim najavljenim tačkama dnevnog reda redovnog zasjedanja su izvještaji o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i informacije o stanju sigurnosti u FBiH za 2015., 2016., 2017. godinu, kao i za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Na prethodnoj tematskoj sjednici je većinom glasova odobrena inicijativa Udruženja poslodavaca FBiH o donošenju seta federalnih zakona čiji je cilj rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta.

Službeni predlagač tih akata treba da bude Vlada FBiH, zaključeno je, koja treba da ih uputi u parlamentarnu proceduru u roku od 60 dana.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zastupnički dom SAD-a usvojio rezoluciju o cenzuri zastupnice zbog komentara o Izraelu

Republikanci izabrali Mikea Johnsona za kandidata predsjednika Zastupničkog doma

Prekinuta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana