Sport     | 11.04.2019. 12:35 |

Nagrađeno 18 pojedinaca u okviru projekta "Najbolji od najboljih"

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Radio M, Fondacija Liga humanih i Fudbalski klub Sarajevo u okviru projekta "Najbolji od najboljih" danas u uručili priznanja zaslužnim pojedincima koji su, kako je navedeno, svojim radom u oblasti sporta, muzike i nauke, te upornošću i talentom unaprijedili društvo u kojem žive. 

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama FK Sarajevo nagrađeno je 18 pojedinaca, uglavnom nekadašnjih nogometaša FK Sarajeva, od kojih četvoro posthumno. 

Direktor Radija M Mirsad Ibrić kazao je da je projekat "Najbolji od najboljih" poktenut da bi pokazali bosanskohercegovačke vrijednosti u Evropi i svjetu.

- Učinimo da život postane mnogo jednostavniji i daleko uspješniji nego do sada kroz realizaciju kvalitetnih projekata sa željom da sačuvamo naše, bh. vrjednosti, a to traži stalnu nadogradnju. Cilj ovog projekta je prezentacija istinskih bh. vrijednosti. Čovjek je neprocjenjiva vrijednost, a veliko bogatstvo BiH su ti ljudi, vrijedni, pošteni, kreativni i mudri. Ovaj grad i ova država bez tradicije su manje vrijedni. Uspješne generacije su budućnost i ključ uspjeha. Ovaj projekat je uvod u drugi pod nazivom "Put zvijezda" i treći "Kuća slavnih" - kazao je Ibrić.

Dodao je da su dobitnici nagrade za životno djelo i laureati projekta 'Najbolji od najboljih' ličnosti "koji su svojim djelom i stvaralaštvom obilježile vrijeme i bh. tradiciju, kroz angažman u sportu i društvenoj aktivnosti uopće". 

Nagrade su dobili Mirsad Fazlagić, Vahidin Musemić, Fuad Muzurović, Safet Sušić, Sead Jesenković, Džemaludin Mušović, Fahrudin Prljača, Mirvad Kurić, Faruk Hadžibegić, Predrag Pašić, Mehmed Janjoš, Nijaz Merdanović, Husref Musemić i Dženan Uščuplić te posthumno Ibro Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović i Kemal Monteno.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo