Bosna i Hercegovina     | 11.04.2019. 15:33 |

MUPRS - Uvažit ćemo kontruktivne prijedloge na sporne članove zakona

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11. aprila (FENA) – Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas su potvrdili spremnost na kontruktivan dijalog u vezi s Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, a sve s ciljem, kako ističu, uvažavanja dobrih praksi i prijedloga koji se odnose na sporne članove navedenog tog zakona.

- Cilj je da se dobije kvalitetno i dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona – navode iz entitetske policije.

Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici Narodne skupštine RS, 16. aprila, naći će se i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Evropske unije, a sve s ciljem, kako dodaju, podizanja stepena bezbjednosti građana i imovine.

- Ministarstvo nije u skupštinsku proceduru uputilo nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili, niti se Vlada RS-a o njemu očitovala . Imajući u vidu da se radi o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama tog zakona, niti će ovaj materijal uputiti u proceduru – navodi se u saopćenju iz MUPRS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu