Servisne informacije     | 11.04.2019. 16:27 |

BIHAMK - Učestali sitniji odroni na kolovoz

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale sitnije odrone i preporučuju oprezniju vožnju, te podsjećaju da je  posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. 

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelima Gaj i Igman na autoputu A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. U toku su i radovi na zamjeni prijelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1 smjer Sarajevo zapad–Sarajevo sjever) gdje se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.  

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Vogošća, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom