Bosna i Hercegovina     | 12.04.2019. 11:46 |

KS - Pomoć Općinskom sudu Sarajevo za efikasnije rješavanje komunalnih predmeta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kanton Sarajevo Srđan Mandić potpisao je danas sa predsjednicom Općinskog suda u Sarajevu Janjom Jovanović Sporazum o prijenosu namjenskih sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu, za pomoć Općinskom sudu Sarajevo u bržem i efikasnijem rješavanju komunalnih predmeta.

- Ministarstvo će doznačiti Općinskom sudu 50.000 KM koje će se koristiti za pripremu i uručenje rješenja o izvršenju koja Sud donosi po prijedlogu komunalnih preduzeća - istakao je ministar Mandić.

Dodao je da će Ministarstvo i dalje biti na raspolaganju Sudu kad je u pitanju ta vrsta pomoći, ali i da kantonalna javna komunalna preduzeća moraju poduzeti odgovarajuće aktivnosti po pitanju naplate usluga koje pružaju da bi se smanjio još uvijek veliki broj 'komunalnih predmeta' koji opterećuju rad Suda.

- Najavio je da će ta problematika biti predmet zasebnog sastanka sa predstavnicima Suda i komunalnih preduzeća - saopćila je Pres služba KS.

Po riječima predsjednice Jovanović, na Sudu se nalazi oko 800.000 predmeta za neplaćene komunalne usluge, od kojih se najvećim dijelom odnose na usluge KJKP 'Vodovod i kanalizacija', 'Rad' i 'Toplane'.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općinski sud u Sarajevu - U vezi sa slučajem B.S. propust napravili uposlenici MUP-a KS

Ministarstvo - Almir Bečarević pozvan kao svjedok, po zahtjevu Tužilaštva KS

Potvrđena optužnica protiv Hadžibajrića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom