Bosna i Hercegovina     | 12.04.2019. 11:21 |

'Olimpijada njemačkog jezika' u subotu u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. travnja (FENA) - Osmo županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz njemačkog jezika pod nazivom "Olimpijada njemačkog jezika - Deutscholympiade 2019.", održat će se u subotu, 13. travnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) u 9 sati.

 Udruženje nastavnika njemačkog jezika BiH (BHDLV) - ogranak Hercegovačko-neretvanske županije, u suradnji s Goethe institutom iz Sarajeva i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru te podršku Zavoda za školstvo Mostar, Pedagoškog zavoda Mostar i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a organizatori su natjecanja. 

 Održava se jednom godišnje s ciljem promoviranja njemačkog jezika, buđenje natjecateljskog duha kod djece i međusobnog upoznavanja učenika iz svih škola na razini županije. Ove godine sudjeluje ukupno 44 škole s 89 učenika.

 Pobjednici idu na državno natjecanje koje će se održati u Sarajevu u organizaciji Goethe Instituta 10. i 11. svibnja 2019.

 Svečanost proglašenja i dodjele diploma najboljim učenicima bit će održana u 13.15 sati, priopćio je Ured za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu