Bosna i Hercegovina     | 12.04.2019. 12:07 |

Posjeta tužitelja i policije BiH italijanskim kolegama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - U sjedištu Državne direkcije za antimafiju i antiterorizam u Italiji, državni tužitelj za antimafiju i antiterorizam Federico Cafiero de Raho, sa saradnicima, primio je delegaciju iz Bosne i Hercegovine, a na sastanku su razmijenjena iskustva o borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, provođenju finansijskih istraga i oduzimanju nezakonito stečene imovine. 

Drugog dana posjete, delegacija  BiH se sastala sa zamjenikom generalnog direktora Državne policije i Centralnog direktora kriminalističke policije Vittoriom Rizzijem i njegovim najbližim suradnicima.

Razgovarano je o značaju suradnje policijskih agencija i tužiteljstava.

U delegaciji iz Bosne i Hercegovine su glavna tužiteljica Gordana Tadić, tužitelji Tužiteljstva BiH, direktor SIPA-e Perica Stanić, sa suradnikom, i zamjenik direktora GPBiH Fahrudin Halać.

Ova dvodnevna posjeta delegacije Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije italijanskoj Direkciji za antimafiju i antiterorizam i Državnoj policiji - Centralnoj direkciji kriminalističke policije, nastavak je aktivnosti u cilju unapređenja bilateralne suradnje i razmjene najboljih praksi, kojom se želi podržati nastojanje BiH da se približi standardima EU u oblasti pravosuđa, slobode i sigurnosti.

Posjeta je organizirana u okviru projekta IPA 2017 Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu, koju provode GIZ, CILC i MUP Italije, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Italijanski lijevi centar okuplja se za evropske izbore oko liste 'Sjedinjene Države Evrope'

'Braća Italije' premijerke Meloni i dalje vodeća stranka u Italiji

Oko 5,7 miliona ljudi u Italiji živi u apsolutnom siromaštvu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo