Bosna i Hercegovina     | 12.04.2019. 15:07 |

Delegacija PSBiH na konferenciji COSAP-a u Beogradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Halid Genjac, Vojin Mitrović i Mijo Matanović učestvovat će na 15. konferenciji odbora za evropske integracije/poslove zemalja učesnica Procesa stabilizacije i pridruživanja u jugoistočnoj Evropi (COSAP), koja će biti održana 14. i 15. aprila u Beogradu.

Tokom konferencije, koju organizuje Odbor za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, razgovarat će se o značaju interparlamentarne i regionalne saradnje za ubrzavanje reformi u procesu pridruživanja Evropskoj uniji (EU), kao i o saradnji parlamenata sa civilnim društvom u procesu evropskih integracija.

Očekuje se da će se učesnicima konferencije u uvodnom dijelu obratiti potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Veroljub Arsić, ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović, predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Rumunije Gabriela Cretu i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrizi, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo