Regija     | 12.04.2019. 17:44 |

Split: Završena najveća Jadranska vojna i zrakoplovna izložba

FENA Agencije

SPLIT, 12. travnja (FENA) - Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA 2019. zatvorena je u petak u Spaladium areni, gdje se u posljednja tri dana predstavilo 185 izlagača oružja i vojne opreme iz 26 zemalja,  a posjetila su je izaslanstva iz 34 države.

Na zatvaranju ASDA-e direktor TNT Production Inc. Justin Webb uručio je donaciju predstavnicima Zaklade vojne solidarnosti. Tako je sav prihod od prodaje ulaznica za Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju 2019. doniran Zakladi vojne solidarnosti, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Zaklada vojne solidarnosti predstavljala je djelatnike Ministarstva obrane i pripadnike Hrvatske vojske koji su, kako je objašnjeno, zbog posebnosti i prirode posla kojim se bave posebno izloženi opasnosti od pogibije i ranjavanja tijekom obnašanja svoje dužnosti.

 Po broju izlagača i zemalja sudionika te po posjetu stranih državnih izaslanstava 5. ASDA dosad je najveća.

U organizaciji američke tvrtke TNT Productions Inc, specijalizirane za međunarodne sajmove, i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, ASDA (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) se u Splitu održava svake dvije godine i afirmirala se kao jedna od vodećih vojnih izložaba i konferencija u jugoistočnoj Europi, prenosi Hina.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta