Svijet     | 12.04.2019. 20:26 |

Britanski zagovornici 'tvrdog' Brexita zamjerili slovenskom premijeru

FENA Agencije

LJUBLJANA, 12. travnja (FENA) - Britanski zagovornici "tvrdog" Brexita strašno su zamjerili slovenskom premijeru Marjanu Šarcu koji je Britaniju u postupku izlaska iz EU-a usporedio s utopljenikom koji ne želi pomoć, smatrajući da je arogantna s obzirom odakle je došla.

Nakon zadnjeg summita EU-a na kojemu je produžen rok za sporazumni izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a do sada najmlađi predsjednik slovenske vlade i bivši glumac kazao je kako je kolegama na europskom vrhu na sastanku u Bruxellesu rekao da mu se  ponašanje Londona čini kao "samoubojstvo utapanjem", pri čemu 27 prijatelja Veliku Britniju želi izvući iz vode, dok ona to ne želi i kao da nastoji sa sobom na dno povući  one koji su joj priskočili u pomoć. 

Pripadnici britanske političke skupine Leave.EU koja je osnovana 2015. i zastupa izlazak Velike Britanije i u slučaju da do toga dođe bez dogovora ljutito su komentirali takvu konstataciju, smatrajući je bahatom, osobito s obzirom od koga je došla,prenosi Hina slovenačke medije.

-Naša je jadna politička klasa dopustila da o budućnosti petog po veličini svjetskog gospodarstva odlučuju arogantni čelnici irelevantnih država poput Slovenije. To je neoprostivo, to je potpuna izdaja - jedan je od komentara na Šarecovu izjavu na službenoj platformi grupe Leave.EU na Twitteru  koju prati skoro 230.000 sljedbenika.

Kako navode slovenski mediji, Šarec je na summitu na kojemu je Britaniji odobreno šestomjesečno produljenje roka za ratifikaciju dogovora o uređenom izlasku iz EU-a bio na strani onih koji su se najprije zauzimali za što kraći izlazni rok, zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

UN pozvale Britaniju da odustane od prijedloga zakona o deportaciji izbjeglica u Ruandu

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Šokantna objava o raku princeze od Velsa dominira naslovnicama britanskih novina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo