Stranačke aktivnosti     | 14.04.2019. 10:56 |

Saopćenje za javnost GS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje
Datum: 14.04.2019.
Rasplakani Dodik promoviše kulturni DNK genocida

Građanski savez (GS) smatra da su svi potezi osovine Dodik-Čović od izbora do danas potvrda ispravnosti politike koju smo vodili od osnivanja, a posebno je potvrda naše odluke da uđemo u koaliciju sa DF i podržimo Željka Komšića. Da se kojim slučajem desilo da Komšić nije dobio izbore danas bismo vjerovatno imali potpuni raspad suverena BiH i uvod u kolaps Ustavom definisanih institucija BiH.

Dodikovo organizovano negiranje genocida u Srebrenici je priprema za pokušaj dovršavanja Karadžićevog projekta nasilnim sredstvima. Nemoguće je drugačije shvatiti naoružavanje policije genocida u RS, raspirivanje mržnje prema Bošnjacima, i generalno promovisanje kulturnog dnk genocida kao temelja identiteta srpskog naroda čiji su pripadnici odigrali ključnu ulogu u slomu nacizma i fašizma u našoj domovini 40ih. Dodikovo zatiranje svih svijetlih tekovina koje su spajale sve naše pretke i čiji su simboli Koča Popović i Bogić Bogićević je svjesna fašizacija društva kojem tvrdi da želi dobro. Samo je u svijetu bolesnog uma SNSD-ovih lidera moguće voditi politiku približavanja sopstvenog naroda nasljednicima koljača iz Jasenovca da bi se sprovelo uništenje nasljednika Fadila Jahića.

Mi u GS smatramo da je vrijeme pozivanja međunarodne zajednice da reaguje u svojstvu garanta Dejtona prošlo i da se našoj javnosti mora reći bolna istina. Blokada uspostave vlasti nakon izbora je prvi korak u provođenju plana B koji je Čović najavio prije izbora. Naš narod treba da zna da je nit državnosti koja je ostala neprekinuta od ZAVNOBiH-a do danas nemoguće presijeći jer u Predsjedništvu BiH probosanske snage imaju prednost od 2:1. Otuda i frustracija rasplakanog Dodika, jer je svjestan da će morati od RS napraviti pobunjeničku oblast po uzoru na Karadžića.

Iako je propao pokušaj da se od BiH napravi nova Jugoslavija slijedi nam borba u kojoj bez jedinstva svih probosanskih snaga rizikujemo da opet imamo nove fikrete abdiće.
 
©2019 GRAĐANSKI SAVEZ • T: +387 33 848 743 • F: +387 33 848 795 • kontakt@gradjanskisavez.ba | Branilaca Sarajeva 47, 71000 Sarajevo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo