Bosna i Hercegovina     | 14.04.2019. 10:57 |

Sastanak predstavnika ministarstava obrazovanja iz regije u utorak u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. travnja (FENA) - Predstavnici ministarstava obrazovanja iz regije i nastavno osoblje iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Hrvatske i Kosova održat će u utorak, 16. travnja, u Mostaru regionalni radni sastanak u sklopu projekata "Muškarci i dječaci kao partneri u promoviranju rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilјa među mladima na Balkanu" i "Inicijativa mladića (YMI): Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II" koje podržavaju Austrijska razvojna agencija, Vlada Švicarske, OAK Fondacija i CARE Nјemačka.

 Cilj je sastanka razmjena primjera najbolјe prakse "Programa Y" koji je postao sastavni dio nastavnog plana i programa za srednje škole u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

 Kako se navodi u najavi, dvodnevni studijski posjet u Mostaru pružit će priliku da nadležna ministarstva, škole, kao i partneri iz civilnog društva istraže opcije o tome kako se taj primjer može primijeniti i u drugim dijelovima regije.

Dodaje se kako Program Y, kao rodnotransformativni program koji promovira jednakost i rodnu pravičnost te zdrave životne stilove mladih, daje sjajne rezultate u školama, ne izaziva dodatne troškove i ne zahtijeva kompleksnu kurikularnu reformu.

Organizacija CARE i njezini partneri dobili su za Program Y i prestižnu nagradu za inovativnost od udruženja Globalna edukativna mreža – Europa (GENE) čiji su članovi ministri obrazovanja iz zemalja Europske unije.

 Izjave za medije predviđene su u 8:45 sati u hotelu Mostar, a novinarima će se obratiti ministar obrazovanja HNŽ-a Rašid Hadžović, zatim ispred ADA Programa Monika Tortschanoff, menadžerica za jugoistočnu Europu, viši programski službenik pri Veleposlanstvu Švicarske Almir Tanović, te Sumka Bučan, regionalna direktorica CARE International Balkans.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta