Servisne informacije     | 14.04.2019. 15:28 |

Sutra oblačno sa slabom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - U Bosni se sutra očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom, dok će u Hercegovini preovladavati umjerena naoblaka.

Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini će biti i lokalnih pljuskova. Najizgledniji su na jugoistoku gdje može biti i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Danas je u Bosni bilo oblačno. Lokalno je padala slaba kiša. U Hercegovini je više sunčanog vremena bilo prije podne. U drugoj polovini dana u Hercegovini je bilo lokalnih pljuskova.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica -1; Ivan-sedlo 5; Bihać 6; Prijedor i Sanski Most 8; Banja Luka, Bugojno i Gradačac 9; Bijeljina, Brčko, Doboj, Srebrenica i Tuzla 10; Livno, Sarajevo i Trebinje 12; Neum i Zvornik 14; Široki Brijeg 15; Grude 16 i Mostar 17 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Bosni sutra pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

U Prijedoru danas izmjereno 28 stepeni Celzijusa

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu