Stranačke aktivnosti     | 15.04.2019. 08:11 |

Saopćenje za javnost BOSS

FENA Saopćenje

Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih i najčasnijih praznika u modernoj istoriji BiH, jer je Armija RBiH, uz teritorijalnu odbranu i ratnu policiju, bila okosnica stvaranja i očuvanja cjelovite i multietničke države konstitutivnih bh. naroda, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Dužnost svih izabranih zvaničnika koji poštuju Armiju RBiH i borce koji su spriječili nestanak države i ostvarenje fašističkih i genocidnih agresorskih namjera - je da vrate dug braniocima BiH  usvajanjem usaglašenog boračkog zakona sa predstavnicima boraca.

To je zakon koji je usvojen u različitim tekstovima u oba doma Parlamenta Federacije BiH u prošlom mandatu, a o kojem se mora izjasniti i novi parlamentarni saziv, bez daljih manipulacija sa novim protivproceduralnim prevarantskim zakonom kojim se brutalno ponižavaju borci i stavljaju u kategoriju socijalnih slučajeva. U suprotnom parlamentarci i izabrane političke stranke će nositi trajnu sramotu izdaje boraca koji su odbranili državu i njihove dobro plaćene ali nezaslužene pozicije, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'