Stranačke aktivnosti     | 15.04.2019. 11:22 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres svim pripadnicima Armije Republike BiH, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim Bosancima i Hercegovcima čestita 15. april, dan kada je 1992. godine osnovana Armija Republike Bosne i Hercegovine od jedinica Teritorijalne odbrane BiH i organizovanih dobrovoljaca kao odgovor na agresiju na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu. 

To je bila jedina legalna i legitimna vojna formacija koja je branila državu i njen ustavni poredak. Armija Republike BiH je bila multietnička po svom karakteru i biću i njena pravedna borba će ostati upisana zlatnim slovima u historiji Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedan od najznačajnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, jer osnivanjem Armije Republike Bosne i Hercegovine i konstantnom borbom njenih pripadnika, heroja koji su branili državu, danas slobodno živimo i u miru nastavljamo sa borbom protiv onih koji i dalje pokušavaju narušavati suverentitet i integritet jedine nam Bosne i Hercegovine.

Zbog svih onih koji su svoje živote dali za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja dužni smo čuvati od zaborava 15. april i istrajati u borbi protiv svih zala koja nam se u vremenu mira nameću.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta