Servisne informacije     | 16.04.2019. 08:52 |

U BiH do petka promjenljivo vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U večernjim satima doći će do naoblačenja sa sjevera.

Puhat će vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen. 

U Bosni će u četvrtak, 18. aprila biti pretežno oblačno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Hercegovini su mogući i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10, a  najviša dnevna uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20 stepeni. 

U Bosni će u petak, 19. aprila biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta