Servisne informacije     | 16.04.2019. 10:32 |

Do 11.00 sati obustavljen saobraćaj na dionici Stari Vitez – Ahmići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Zbog održavanja „Marša mira“, danas do 11.00 sati obustavljen je saobraćaj na dionici M-5 Stari Vitez – Ahmići. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.  

Do obustava saobraćaja zbog minerskih radova, dolazit će na dionici M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć od 11.00 do 15.00 sati.  

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug- Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. 

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad - Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom.  

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica - Gornji Brgat i Bosanski Novi - Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'