Bosna i Hercegovina     | 16.04.2019. 12:35 |

U Zenici pokrenuta kampanja za osnivanje Centra za mlade

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. aprila (FENA) - Omladinsko udruženje "REaktiv", u saradnji s Gradskom upravom Grada Zenice, započinje kampanju za pokretanje prvog Centra za mlade u Zenici.

Cilj kampanje "Postani prijatelj mladih" je prikupljanje sredstava od društveno-odgovornih kompanija, ali i građanki i građana, saopćeno je iz udruženja "REaktiv".

Za svaku marku koju doniraju društveno-odgovorne kompanije ili pojedinci, Fondacija Mozaik će uplatiti dodatnu marku da bi Centar za mlade bio opremljen prema potrebama mladih i udruženja koja će boraviti u Centru.

Centar će biti dom za šest organizacija koje rade s mladima, kroz dodjelu besplatnog kancelarijskog prostora, a bit će opremljene i konferencijska, seminarska i društvena sala, koje će biti dostupne mladim ljudima koji žele razvijati vlastite vještine i razmjenjivati ideje.

Dio Centra će biti odvojen i za freelencere i putnike namjernike koji će moći potpuno besplatno koristiti free office prostor za kratkoročno zadržavanje u Centru.

Volonteri i aktivisti su već uradili najteži dio posla i najvećim dijelom očistili Centar, a uz pomoć stručnih osoba i završili unutrašnje radove u Centru, krečenje, farbanje i promjenu električnih instalacija.

Da bi se građani dodatno upoznali s cjelokupnom idejom Centra za mlade, 20. aprila u 12 sati  ispred RK Bosna bit će realizirana ulična akcija na kojoj će se građani moći dodatno informirati, razgovarati s volonterima udruženja "REaktiv", postaviti pitanja, te lično doprinijeti realizaciji ove ideje. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta