Servisne informacije     | 17.04.2019. 14:42 |

U BiH sutra oblačno sa slabom kišom, do kraja dana prestanak padavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - U Bosni sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a u večernjim satima i prestati.

U Hercegovini će biti umjereno oblačno. Poslijepodne, u Hercegovini i u Krajini su mogući i lokalni pljuskovi. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje od 15 do 20 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti umjereno do pretežno oblačno sa slabom kišom. Tokom dana, padavine će oslabit i postepeno prestati. Jutarnja tempertura oko 4, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Srebrenica 15, Livno i Tuzla 16, Bugojno, Gradačac, Jajce i Sarajevo 17, Bihać, Bijeljina, Brčko, Drvar, Sanski Most, Trebinje i Zvornik 18, Banja Luka, Doboj, Neum i Zenica 19, Široki Brijeg 21, Grude i Mostar 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'