Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 15:54 |

Uz 58. rođendan u STŠ 'Hasib Hadžović', otvoren kabinet mašinske struke

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 17. aprila (FENA) – U okviru obilježavanja 58. rođendana Srednje tehničke škole "Hasib Hadžović" u Goraždu, danas je u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi svečano otvoren kabinet mašinske struke.

Najsavremeniju opremu vrijednu oko 120.000 KM doniralo je Njemačko društvo za međunarodnu saradnju – GIZ.

- Ova oprema odnosno kabinet će biti od velikog značaja za izvođenje praktične nastave za učenike mašinskih zanimanja koji su do sada uglavnom bili oslonjeni na udžbenike ili posjetu goraždanskim kompanijama s kojima škola sarađuje - kazao je direktor škole Rifet Bečić.

Naglasio je da zahvaljujući brojnim donatorima, prije svega međunarodnim organizacijama, danas ova škola raspolaže s dobro opremljenim kabinetima i učionicama.

- Srednja tehnička škola 'Hasib Hadžović' se svrstala među najuspješnije u Bosni i Hercegovini, kako po uspjesima koje njeni učenici postižu na takmičenjima, tako i po ukupnim rezulatima koji su i u posljednjih nekoliko mjeseci na visokom nivou – rekao je Bečić.

Ovim povodom priređen je i Dan otvorenih vrata u okviru kojeg su prezentovana zanimanja za koja se učenici obrazuju u ovoj školi. 

Srednja tehnička škola "Hasib Hadžović“ osnovana je 1961. godine kada je počelo obrazovanje učenika hemijske struke, a od 1964. godine upisana je prva generacija mašinskih tehničara. U to vrijeme, ova škola naziva se Hemijska tehnička škola. Današnji naziv, Srednja tehnička škola dobila je 1996. godine od kada nosi ime istaknutog profesora matematike i nekadašnjeg direktora ove ustanove Hasiba Hadžovića.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana