Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 09:41 |

U Sarajevu centralna manifestacija 'Dan/noć otvorenih vrata UNSA'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Centralna manifestacija "Dan/noć otvorenih vrata UNSA" bit će održana sutra u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Na ovogodišnjem druženju sa učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima svi prisutni imat će priliku uživati u bogatom umjetničkom, kulturnom i muzičkom programu koji je kreiran zajedničkim, kreativnim idejama akademija UNSA.

Osim nekonvencionalnog kulturno-umjetničkog performansa, prisutni će imati priliku dobiti osnovne informacije o studijskim programima i fakultetima neposredno uz druženje sa rektorom, prorektorima, alumnijima svih grupacija nauka i umjetnosti, predstavnicima fakulteta i akademija i studentima.

Prigodnim obraćanjem kampanju "Budi šta jesi, studiraj šta želiš" najstarijeg i najrespektabilnijeg Univerziteta u BiH, podržat će i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Na taj način bit će obilježeni i jubileji dviju značajnih institucija u BiH, 70 godina UNSA i 131 godina Zemaljskog muzeja BiH. Prisutni će imati priliku upoznati se i o bogatoj tradiciji te muzejske institucije.

Centralna manifestacija "Dan/noć otvorenih vrata UNSA" dio je sveukupnog programa kampanje "Budi šta jesi, studiraj šta želiš" Univerziteta u Sarajevu koja ima za cilj, vodeći se ciljevima jačanja svijesti o javnom obrazovanju, te ciljevima javnog interesa i društvene odgovornosti, pružiti mladim ljudima krucijalnu pomoć pri odabiru buduće profesije, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetski dan voda: Dvadeset pet posto stanovnika FBiH nema pristup pitkoj vodi (VIDEO)

U Sarajevu centralna manifestacija 'Dan/noć otvorenih vrata UNSA'

Hiljade vjernika na centralnoj manifestaciji 'Dana mevluda i zikra' u Blagaju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'