Regija     | 18.04.2019. 12:39 |

Tužiteljstvo BiH i Tužilaštvo za ratne zločine Srbije za regionalnu suradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, s dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, razgovarala je s tužiteljicom za ratne zločine Republike Srbije, Snežanom Stanojković o zajedničkoj suradnji dvaju tužiteljstava u naporima da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, suradnji u okviru Protokola o suradnji, traženju nestalih osoba, kao i ostalim aktuelnim pitanjima iz oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, u kojima je potrebna suradnja i komunikacija tužiteljstava dvaju zemalja.

Tužiteljstvo BiH i Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije, potvrdili su zainteresiranost za jačanje regionalne suradnje između tužiteljstava u regionu.

Zajednička suradnja ključna je da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, te da se osumnjičeni počinitelji privedu pravdi bez obzira gdje se nalaze, kao i da svjedoci i žrtve imaju potrebnu pomoć i podršku u postupcima koji se vode u tužiteljstvima i sudovima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Regionalna suradnja između tužiteljstava ima podršku glavnog tužitelja pri MKSJ / MMKS g Serge Brammertza kao i međunarodnih organizacija uključenih u tu oblast, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilaštvo BiH - Predložen pritvor za stranog državljana osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo