Servisne informacije     | 19.04.2019. 09:00 |

U BiH za vikend sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena. 

U nedjelju, 21. aprila, bit će sunčano. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna između 18 i 23 stepena. 

U ponedjeljak, 22. aprila, veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati se očekuje naoblačenje s juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini puhat će slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna između 18 i 24 stepena. 

U utorak, 23. aprila, bit će oblačno. U Bosni glavnina padavina bit će u jutarnjim satima, a tokom dana lokalno slabija kiša. U Hercegovini kiša će padati cijeli dan. Puhat će vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar će biti istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 20,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta