Bosna i Hercegovina     | 22.04.2019. 13:05 |

Izetbegović uputio telegram saučešća povodom terorističkog napada u Šri Lanki

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović najoštrije je osudio teroristički napad u Šri Lanki i uputio telegram saučešća porodicama ubijenih i predstavnicima vlasti ove zemlje.

- Duboko nas je potresla vijest o stravičnom terorističkom napadu koji se dogodio u vrijeme Uskrsa u katoličkim crkvama i hotelima u Šri Lanki.

Ubijanje nedužnih ljudi dok obavljaju molitvu slaveći svoj blagdan, jasno govori da iza ovog napada stoje zločinci vođeni najmračnijim ciljevima. I ovaj napad govori da je terorizam najveći sigurnosni izazov u današnjem svijetu, te da je neophodno da se zajedno i odlučno suprotstavimo zlu koje beskrupulozno nasrće na nevine ljudske živote i civilizacijske vrijednosti.

Uime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saosjećanja porodicama žrtava, narodu i vlastima Šri Lanke, a povrijeđenima u ovim gnusnim terorističkim napadima želim što brži oporavak - stoji u Izetbegovićevom telegramu saučešća, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izetbegović telefonski razgovarao sa Erdoganom

Izetbegović i Aggeler o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i rješavanju ključnih izazova s kojima se država suočava

Izetbegović s ambasadorom Norveške o političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH i procesu euroatlantskih integracija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'