Stranačke aktivnosti     | 22.04.2019. 19:44 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Građanski savez (GS) pozdravlja jedinstven stav stranaka sa sjedištem u Sarajevu povodom priprema za ratna dejstva od strane režima Milorada Dodika. Svijest o tome da je opstanak BiH u ovim granicama pitanje fizičkog opstanka Bošnjaka i svih koji ih ne mrze i spremni su da sa njima žive kao jednakim građanima, predstavlja ohrabrenje za sve dobronamjerne i miroljubive građane. Naime, Federacija BiH mora odlučno i proporcionalno odgovoriti na militarizaciju MUP-a RS koji je prema Dodikovim riječima oružana sila koja će izaći na granice RS kada za to bude donesena odluka.

Nakon odlučnog odgovora svih kojima je BiH jedina domovina, Dodiku i njegovim satelitima je postalo jasno da su šanse da Trebević bude "zapadna Srbija" jednake nuli. I pored nepostojanja reakcije međunarodne zajednice koja je odlučila da ne želi da održi obećanje dato u Dejtonu, mi u GS smatramo da je mala spremnost Srbije da ponovo ratuje u BiH zarad Dodikovih velikosrpskih snova primarno jer svima postaje jasnije da mi više nismo oni naivni građani svijeta iz 1992. Više ne vjerujemo u obećanja stranih sila nego se uzdamo samo i isključivo u sebe. Želimo i spremamo se na mir zauvijek, ali su zauvijek nestale sumnje da ćemo dozvoliti da nam se neko opet popne na čuku iznad grada i počne djecu ubijati snajperom.

Na kraju, svima u BiH poručujemo da je dobro naoružana BiH najbolji garant mira u cijeloj regiji. Srbija i Hrvatska će biti onoliko dobri komšije koliko budu znali da Bosna neće šaptom pasti. Stoga, GS je u Parlamentu FBiH pokrenuo inicijativu da se održi vanredna sjednica o sigurnosnoj situaciji na kojoj bi se iniciralo uvođenje rezervnog sastava u Federaciji BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!