Sport     | 24.04.2019. 10:07 |

Krnjić: Nakon naslova profesionalnog prvaka Evrope, želim i svjetski naslov

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 24. april (FENA) - Kakanjac i bosanskohercegovački reprezentativac u kick boxu, 22-godišnji Ahmed Krnjić, u subotu navečer u glavnom bugarskom gradu Sofiji postao je novi profesionalni prvak Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije.

Krnjić je dugogodišnji član zeničkog KBV Isak-ZE, a u meču za upražnjeni evropski tron porazio je domaćeg borca Dejana Topalskog (36).

-Nije bilo lako, jer trebalo je odraditi drugačije pripreme nego do sada. Bio sam dovoljno spreman, što sam i pokazao na ringu.

Meč je išao u tom smjeru da ko je spremniji da će i pobijediti - kazao je na današnjoj pres-konferenciji Krnjić, koji je dodao kako su, uz sponzore koji su pomogli, njegovi treneri Husein Selimović - Musa i Mersed Mulić odradili odličan posao u pripremnom periodu.

Napomenuo kako je za ovu borbu morao smanjiti i kilažu, jer je njegova kategorija bila do 91 kg, zbog čega su posebno morali tempirati treninge.

-To zna biti rizično, jer se može desiti da borac izgubi snagu. U ovom su meču pobijedili mladost i snaga, a odluka sudija je bila jednoglasna.

Pobjeda je bila ubjedljiva, jer samo je prva runda bila neriješena, a sve su ostale bile u moju korist. Da je bilo egal, sigurno bi pobjedu dodijelili njemu - podvlači Krnjić.

Krnjića narednog mjeseca očekuje učešće na Državnom prvenstvu BiH, u junu na Balkanijadi u Sjevernoj Makedoniji, a u oktobru i Svjetsko amatersko prvenstvo u kick- boxu u Sarajevu.

-Cilj je da zaokružimo uspjehe ove godine te da, nakon što sam postao prvak Evrope, postanem i svjetski prvak - najavljuje Krnjić, koji je, inače, i student treće godine Ekonomskog fakulteta u Zenici.

-Sve je stvar rada i upornosti. Kada se radi, onda dođu i rezultati. Treba samo nastaviti ovako - ističe trener Selimović, koji priznaje da je tokom meča bio zabrinut nakon prve runde, ali da se pokazalo kako je njegov pulen ipak spremniji. Selimović je napomenuo kako je kick-box postao olimpijski sport.

Saradnja trenera Selimovića i Krnjića, između ostalog, donijela je u BiH i naslove amaterskog viceprvaka Evrope (2018.) i Svijeta (2017.).

-Pristali smo da Ahmed ovu titulu brani u Sofiji, protiv drugog bugarskog borca, ali nam je prioritet Svjetsko prvenstvo u Sarajevu.

Ako se budu preklapali termini, morat ćemo pomjeriti termin odbrane naslova - ističe Selimović.

Kantonalna vlada, kakao je kazao Krnjić, preko Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta finansirat će njegove aktivnosti na mjesečnom nivou s 400 KM. To je iznos stipendije koju u ZDK-u dobijaju vrhunski sportisti prve kategorije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Krnjić: Imam dva naslova prvaka Evrope, ali nadam se da najbolje od mene tek dolazi

Ahmed Krnjić prvak Evrope u Senshei organizaciji

Premijer ZDK primio kikboksera Ahmeda Krnjića

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'