Ekonomija     | 24.04.2019. 14:36 |

U maju konferencija 'Partnerstvom do dobrog poslovnog ambijenta u USK'

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 24. aprila (FENA) - Vlada Unsko-sanskog kantona, u saradnji s Grupacijom poslodavaca Unsko-sanskog kantona pri Udruženju poslodavaca Federacije BiH, u drugoj polovini maja će organizirati konferenciju o poslovnom ambijentu u Unsko-sanskom kantonu. 

U radu konferencije će  učestvovati čelni ljudi zakonodavne i izvršne vlasti kantona, odnosno premijer USK, predsjedavajući Skupštine USK, ministri, načelnici i privrednici sa područja USK, s ciljem jačanja partnerskog odnosa i unapređenja komunikacije između predstavnika izvršne vlasti i poslodavaca,  te donošenja zajedničkih zaključaka koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta i rastrećenje privrede u USK.  

Ovo je dogovoreno na sastanku ministra privrede USK Nijaza Kadirića, savjetnika za privredu u kabinetu premijera USK Nihada Šušnjara i člana Upravnog odbora Grupacije poslodavaca USK pri UPFBiH Edina Ibrahimpašića održanom u utorak u Bihaću.

- Ono što je naročito pohvalno jeste činjenica da je inicijativa za održavanje sastanka došla iz kabineta premijera USK Mustafe Ružnića, resornog ministra Kadirića i Vlade USK, koji prepoznaju poslodavce kao partnere u nastojanjima za poboljšanje uslova poslovanja na području našeg kantona, naročito kada se imaju u vidu dodatne otežavajuće okolnosti kao što je stalno prisutna migrantska kriza, odlazak mladih i cijelih porodica sa područja USK - istaknuo je  Ibrahimpašić.

Nakon održavanja Konferencije u planu je organiziranje tematske sjednice Vlade USK, zajedno sa Grupacijom poslodavaca USK pri UPFBIH. 

Na sjednici će se razgovarati  o donošenju seta zakona o rasterećenju privrede, poboljšanju poslovnog ambijenta u USK, kao i o inicijativama Grupacije poslodavaca USK pri UPFBiH za formiranje koordinacionog tijela za parafiskalne namete u USK, zatim o donošenju uredbe o procjeni uticaja propisa, o prijedlozima za izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, odnosno Vlade USK, te o inicijativi za uključivanje reprezentativnih socijalnih partnera na području USK u upravna tijela i programske savjete, saopćeno je Udruženja poslodavaca FBiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

USK putem Ureda za borbu protiv korupcije uskoro počinje provjeru imovine političara

Komšić u Bihaću razgovarao sa premijerom Unsko-sanskog kantona

Nikšić danas u obilasku poplavljenih područja u Unsko-sanskom kantonu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana