Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 10:44 |

Digitala.press:Biznis modeli u novinarstvu i platforme za interaktivnu edukaciju

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Konferencija "Digitala.press - Pogon za poduzetničko novinarstvo" na kojoj će biti predstavljeni inovativni biznis modeli u novinarstvu i platforme za interaktivnu edukaciju o digitalnim komunikacijama počela je danas u Sarajevu u organizaciji Propulsion BiH uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Predstavnica organizacije Propulsion Vanja Spaho predstavila je platformu uz koju svi zainteresovani mogu prijaviti inovativne ideje za kreiranje održivih poslovnih modela u novinarstvu te istakla da će najboljie dobiti tehničku i mentorsku podršku za realizaciju.

Naglasila je da svi zainteresirani svoje ideje, koje će biti predstavljene i izabrane na konferenciji u septembru u Sarajevu, mogu prijaviti na web stranici Digitala.press.

- U svijetlu izazova finansiranja digitalnog doba, današnje medijsko okruženje diktira novi način razmišljanja o novinarstvu kao biznis modelu. Pozicija novinara danas je određena kreiranjem njihovog vlastitog identiteta u online okruženjima koji nema granica - kazala je.

Istakla je da je platforma Digitala.press omogućava kreiranje hrabrih, održivih i poslovnih modela koji donose veću profesionalnu nezavisnost.

Učesnici konferencije, novinari i urednici iz različitih medija iz BiH, imali su priliku prisustvovali predavanju "Novinarstvo i digitalni svijet bez granica" te u dvije interaktivne radionice "Od ideje do profitabilnog biznisa u novinarstvu" i "Iskomunicirajte vaš put do uspjeha".

Ideja radionica je da se novinari i urednici suoče s izazovima financiranja digitalnog doba te da predstave ideje koji će im istovremeno donijeti veću profesionalnu nezavisnost.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kako će umjetna inteligencija promijeniti novinarstvo

Novinar Marko Zeljko dobitnik nagrada Saveza općina i gradova FBiH

Hrvoje Krešić prvi dobitnik regionalne novinarske nagrade "Gordana Suša"

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana